Rekordní Beskydská sedmička opět s Edgarem

Český svátek ultra závodů v horách má za sebou další ročník. Závod, který před 15 lety odstartoval boom dlouhých trailových závodů a který k běhání motivoval spoustu běžců, z nichž někteří se postupně propracovali mezi skutečné závoďáky, už čtvrtým rokem podporuje Edgar. Naše partnerství s tímto ikonickým závodem představuje ideální propojení s lokální akcí, kterou je region proslulý a díky které jsou Beskydy pro běžce stále oblíbenější destinací.

Edgar produkty pro všechny závodníky

Každý z účastníků dostal ve startovním balíčku Magnesium Shot v nové příchuti mango/maracuja. Hořčík je jedním z nejdůležitějších minerálů, které tělo při výkonu ztrácí pocením, a pokud není před závodem suplementováno a nedoplňuje se během výkonu, mohou se objevit křeče a vyčerpání. 

Edgar stan

Svůj stánek měl Edgar i v pátek večer na startu v Třinci, kde si závodníci mohli před startem ještě doplnit výživu potřebnou po dobu závodu, a to včetně novinek společnosti – nových Powergelů +, které díky obsahu kofeinu rychle stimulují organismus a dodají mu okamžitě energii. Tyto nabušené „nakopávače“ jsou k dispozici ve dvou příchutích – limeta/citron a broskev. Na stánku nechyběla ani další novinka, a to Powergel Naked s neutrální sladkou chutí. Ideální do běžeckého batohu nebo vesty na dlouhé závody, kdy se vám všechny příchutě smíchají do jedné a vy už nemáte chuť ani na lesní ovoce, ani na pomeranč, ale tělo nálož energie potřebuje, aby mohlo dál podávat špičkový výkon.

Edgar závodníky provázel po celou dobu závodu – na všech osmi občerstvovacích stanicích závodu měli závodníci k dispozici Isotonic Drink a také hypotonický iontový nápoj, který prozatím mícháme pouze pro potřeby tohoto závodu. Závodníci si mohli vzít také Edgar Powergely k doplnění energie.

Rekord trati v rukou Edgar ambasadora

To, že na letošním ročníku opět padaly rekordy, už asi většina příznivců trailového běhání ví. V ženském závodě se o to postarala Barbora Jíšová, která při svém druhém startu v závodě (a zároveň druhém vítězství) posunula dosavadní rekord Hanky Holoubkové z roku 2021 o 21 minut na krásně zapamatovatelný čas 13:14:15. 

V mužích se rekord z loňského roku moc dlouho neohřál. Vloni se Tomáši Macečkovi podařilo poprvé prolomit hranici 11 hodin, a letos se jeho původní držitel z roku 2019, Marek Causidis, rozhodl převzít si ho zpět. To se mu povedlo – stejně jako Barče v ženské kategorii – o 21 minut, na neuvěřitelných 10:37:33 hodin. Mára je hrdým ambasadorem značky Edgar a celý závod odběhl prakticky na Edgar Powerdrinku.

Marek Causidis na trase Beskydské sedmičky 2024

Bronz také v barvách Edgaru

Také třetí muž v cíli – Zdeněk Hruška – je ambasadorem Edgaru. A jaký byl Zdendův recept na povedený závod? Edgar Powerdrink+ před startem i během závodu a k tomu na trati na doplnění energie a stimulaci výkonu nové Edgar Powergely+ v příchuti limeta/citron v kombinaci s neutrálními Powergely Naked. Možná i díky optimálnímu doplňování energie se Zdendovi podařilo překonat krizi z první poloviny závodu a bojovat v té druhé polovině o medaili, kterou dle svých slov získal pro svoji ani ne měsíční dcerku Medu.

Zdeněk Hruška v cíli